De Murgafanfare van Komen en Gaan brengt het totaalspektakel 'De Vrede van Gent'

De Murgafanfare van Komen en Gaan brengt een totaalspektakel met kinderen, ouders, buurtbewoners en wijkpartners uit de Gentse wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. Een bonte stoet trekt door straten, over pleinen en staat vaak stil om haar verhaal te vertellen. In 2014-2015: ‘De Vrede van Gent’.
Op 24 december 1814 (100 jaar voor de Grote Oorlog) werd in Gent (knal in onze wijk) het officiële vredesverdrag getekend tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. The Treaty of Ghent ...

Wat toen kon, moet nu toch ook kunnen! We maken een schoon portret, tekenen een dik boek, geven elkaar een hand, huldigen een gedenkplaat, en voilà: De Vrede van Gent.
En daarna feest, een héél groot feest, met misschien een kleine botsing, een teljoor die valt, een glas wijn over een schoon kostuum, een woordje onderling met een vuistje als overtuigend argument, een keukenmes, een gestolen fiets. Kortom, een kleinigheid, maar een groot feest. Tragiek en kolder, plechtstatigheid en waanzin, komen en gaan, broederlijk naast elkaar.

De Murgafanfare van 'Komen en Gaan' is te zien op het binnenplein van Kunstenfestival Can'Art op zondag 28/09/2014.


Facebook Murgafanfare van 'Komen en Gaan': Link